Zece americani reţinuţi fiindcă au încercat să treacă peste graniţă 33 de copii haitieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii din Haiti, vulnerabili la traficul de carne vie
Copiii din Haiti, vulnerabili la traficul de carne vie

Zece americani au fost arestaţi de poliţia haitiană sâmbătă în timp ce încercau să treacă 33 de copii peste graniţă într-un autobuz care mergea în Republica Dominicană, se presupune că fără documente corespunzătoare.

Ei sunt membri ai biserici baptiste din Idaho, aflaţi într-o misiune de salvare în Haiti pentru a copiilor abandonaţi din urma haosului produs de cutremurul care a zguduit statul haitian. Planul lor era acela de a duce 100 de copii la un hotel din Republica Dominicană, unde aveau de gând să înfiinţeze un orfelinat.

Oficialii guvernamentali au suspendat adopţiile pe fondul temerilor că acei copiii fără părinţi sau pierduţi în urma cutremurului sunt mai vulnerabil ca oricând la trafic de copii.

"Noi doar am încercat să facem ceea ce trebuie", liderul grupului, Laura Silsby, a declarat la sediul poliţiei din capitală, unde americanii au fost reţinuţi începând cu vineri până la adoptarea unei audieri luni.

Silsby, 40 de ani, din Boise, Idaho, a declarat că au obţinut copiii de la Jean Sanbil, pastorul haitian al bisericii locale. 

Zborurile oprite

De asemenea, sâmbătă armata SUA a oprit zboruri pentru transportul de victime din urma cutremurului în Statele Unite din cauza unei dispute cu privire la pacienţii care ar trebui sau nu să fie luaţi pentru tratament. 

Un medic american care tratează victime în capitala Port-au-Prince a avertizat că cel puţin 100 de pacienţi necesită îngrijire la un spital mai bun altfel riscă să moară. Guvernul american a spus ca lucrează la extinderea capacităţii în spitale, atât în Haiti, cât şi în Statele Unite.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite