WikiLeaks: În Costa Rica ajung victime ale traficului de persoane, inclusiv din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costa Rica este o ţară de tranzit şi destinaţie pentru reţele de trafic de persoane sud-americane şi est-europene dezvăluite de WikiLeaks.

Mai multe mesaje diplomatice americane demonstrează victimele care au ajuns în  sunt Costa Rica sunt inclusiv din România, transmite Mediafax.

Potrivit unei note diplomatice, trimisă Departamentului de Stat american de ambasada americană din San Jose în martie 2007, "Costa Rica este o ţară de tranzit, destinaţie şi, într-o măsură mai mică, de origine pentru traficul internaţional de bărbaţi, femei şi copii. (...) Victimele traficului de persoane sunt supuse exploatării sexuale şi, într-o măsură mai mică, exploatării în muncă".

"Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, victimele provenind din Costa Rica sunt duse în ţări precum El Salvador, Guatemala, Japonia şi Statele Unite. Costa Rica este o ţară de tranzit pentru persoane aduse de reţele în Statele Unite şi Canada. Femei şi fete din Nicaragua, Colombia, Republica Dominicană, Panama, şi, într-o măsură mai mică, din Rusia, Filipine, România şi Bulgaria sunt aduse în Costa Rica pentru exploatarea sexuală", mai precizează documentul.

Un an mai târziu, din mai 2008, un alt mesaj al ambasada americană din San Jose atrăgea atenţia: "Există dovezi ample că statul Costa Rica este un punct de tranzit pentru femeile care se îndreaptă spre nordul continentului american, precum şi o destinaţie a multor femei aduse din state central şi nord-americane, din Caraibe şi din estul Europei, în principal din Rusia şi România".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite