FOTO Celebrităţile care au făcut bani frumoşi din spectacolele oferite lui Gaddafi şi familiei lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai căutat om de pe planetă la ora actuală, fostul preşedinte libian Muammar Gaddafi, a fost "încântat" mulţi ani de o serie de artişti pe care i-a plătit generos.

Înainte ca Gaddafi să devină inamicul public numărul unul al SUA, o serie de celebrităţi americane au câştigat bani frumoşi de la petrecerile organizate în cinstea familiei fostului dictator.

Business Insider a publicat o listă a "numelor celebre" care au muncit pentru sau au petrecut împreună cu dictatorul şi cu familia lui:

Nelly Furtado a făcut spectacol pentru familia Gaddafi, pe când aceasta se afla în Italia, în 2007. La începutul acestui an, ea a anunţat că va dona un milion de dolari din banii primiţi atunci.



Lionel Richie a cântat, în 2006, pentru familia Gaddafi la evenimentul de comemorare a 20 de de la atactul SUA asupra reşedinţei fostului lider libian.

Nelly Furtado



Jenată de prestaţiile pe care le-a făcut în trecut pentru familia Gaddafi, Mariah Carey a afirmat că experienţa ei a fost "o lecţie pentru toţi artiştii". Indiferent de câţi bani ar primi, "artiştii vor fi întotdeauna traşi la răspundere" dacă fac spectacol pentru cine nu trebuie, a mai spus ea. În 2009, ea a primit de la unul dintre fiii lui Muammar un milion de dolari pentru numai patru a interpreta patru cântece.

Lionel Richie



După ce a susţinut un concert privat la Festivalul de Film de la Veneţia, 50 Cent a refuzat să spună cu cât a fost plătit de familia Gaddafi şi a donat o sumă necunoscută în fondurile UNICEF pentru ajutorarea copiilor din Libia.

Mariah Carey



Beyonce a primit 2 milioane de dolari pentru că a cântat la petrecerea de Revelion din 2010 organizată de fiul lui Gaddafi, Muatasim Billah, pe o plajă din St. Bart's.

 50 Cent



Şi Usher a fost plătit să cânte la aceeaşi petrecere. Ulterior, el a declarat pentru AP că a fost "sincer tulburat" în urma evenimentului şi că va dona toţi banii mai multor organizaţii pentru drepturile omului.

image



Deşi nu există date publice că au fost plătiţi pentru a participa la acelaşi eveniment, feţe celebre s-au remarcat în mulţime, precum fondatorul BET Bob Johnson, Miranda Kerr, Jon Bon Jovi, Victoria Silvstedt, Lindsay Lohan şi Russell Simmons.

Usher
Bob Johnson
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite