Vremea nefavorabilă, posibila cauză a prăbuşirii avionului iranian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul companiei naţionale Iran Air, cu 105 persoane la bord, care s-a prăbuşit duminică în apropiere de oraşul Orumiyeh, decolase din Teheran cu întârziere de o oră spre Orumiyeh din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat responsabilul serviciilor de urgenţă Gholam Reza Massoumi, citat de Agerpres.

Operaţiunile de salvare sunt complicate în continuare de ninsoarea abundentă, stratul de zăpadă având grosimea de circa 70 cm la locul accidentului, a mai precizat oficialul.

Două zboruri cu plecarea din Teheran şi destinaţia Orumiyeh fuseseră anulate anterior din cauza timpului neprielnic, potrivit televiziunii de stat.

"Pentru moment nu am informaţii despre numărul morţilor. Dar 50 de persoane rănite din cele 105 aflate la bordul avionului (Boeing 727) au ieşit din avion în viaţă", a precizat Massoumi, citat de agenţia Farsi.

Potrivit AFP, Iranul a cunoscut 15 catastrofe aeriene - soldate cu peste 900 de morţi - în ultimii zece ani. Flota sa aeriană civilă şi militară este învechită şi prost întreţinută în special din cauza embargoului american asupra tuturor componentelor aeronautice impus de Washington în anii '80, după Revoluţia islamică.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite