Voronin îl pârăşte pe Băsescu la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu patru zile înainte ca Parlamentul de la Chişinău să încerce pentru a doua oară alegerea viitorului preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin atacă din nou România.

Mai nou, preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova cere UE „să ia măsuri împotriva politicienilor români care se fac vinovaţi“ pentru revoltele de la Chişinău.

„De ce structurile europene nu-i pun la locul lor pe politicienii români?“, s-a întrebat Voronin într-un interviu acordat agenţiei Ria Novosti. În plus, el avertizează că eşecul Uniunii Europene de a struni „un astfel de individ ieşit de sub control precum Traian Băsescu” s-ar putea dovedi „deosebit de periculos“.

În privinţa situaţiei politice interne, Voronin a avertizat în legătură cu pericolul prelungirii bătăliei politice, exprimându-şi îndoiala că cetăţenii Republicii Moldova şi-ar dori un alt scrutin.

Într-un alt interviu acordat postului de radio „Ecoul Moscovei“, preşedintele Voronin susţine că România a avut complici în organizarea violenţelor de la Chişinău, iar la 7 aprilie serverele unor instituţii moldovene au fost ţinta unor atacuri informatice provenind preponderent din România. Atacul actualului lider de la Chişinău vine după ce o serie de oficiali ruşi au lansat acuzaţii la adresa României pentru evoluţia evenimentelor din Republica Moldova.

De altfel, la summitul UE-Rusia desfăşurat săptămâna trecută în oraşul Habarovsk, reprezentanţii Moscovei le-au atras atenţia oficialilor de la Bruxelles că „este necesar ca România să nu se mai implice în afacerile interne ale Republicii Moldova“. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite