Viscolul şi ninsoarea s-a abătut asupra Coastei de Est a SUA - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de azi scrie despre viscolul şi ninsoarea care s-a abătut pe Coasta de Est a SUA, trenul care s-a blocat pe ruta Paris - Londra sau despre Papa Ioan Paul al-II-lea care este aproape de a deveni Sfânt. Printre alte subiecte, Iranul neagă faptul că a intrat pe teritoriul Irakului după pentru petrol, iar discuţiile ONU referitoare la climă s-au sfârşit ambiguu.

Viscolul şi ninsoarea s-a abătut asupra Coastei de Est a SUA. Furtuna a ucis 5 persoane şi a afectat grav traficul. Cele cinci victime au murit în urma unor accidente rutiere cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, precum şi din cauza temperaturilor foarte scăzute. ABC scrie că aeroporturile şi-au anulat zborurile din cauza furtunii, iar mai multe state din Coasta de Est a SUA au declarat stare de urgenţă.

Tren, blocat pe ruta Paris - Londra.
Un tren al companiei Eurostar care a fost blocat pe ruta ce uneşte cele două capitale a ajuns în final la destinaţie. Pasagerii au declarat că au rămas fără căldură, lumină şi hrană în tot acest timp. Alte cinci trenuri au blocate în Canalul Mânecii, imobilizând peste 2000 de oameni pentru mai bine de 16 ore, scrie BBC.

Papa Ioan Paul al-II-lea aproape de a deveni Sfânt
. Papa Ioan Paul al II- lea este la un pas mai aproape de Sanctificare, asta după ce Papa Benedict XVI a semnat sâmbătă un decret de recunoaştere a "virtuţiilor eroice" şi l-a numit "venerabil", scrie CNN.

Iranul neagă faptul că a intrat pe teritoriul Irakului după pentru petrol
. Autorităţile militare din Iran spun că nu au intrat în Irak pentru a extrage petrol şi nici nu şi-a mobilizat forţele în acest sens. "Nicio incursiune nu a avut loc în teritoriile irakiene, iar petrolul în discuţie se află pe teritoriul Iranului", a spus şeful Statului Major pentru comunicaţii, Masoud Jazayeri, potrivit China View.

Discuţiile ONU referitoare la climă s-au sfârşit ambiguu. Obiectivele privind clima pe care şi le propusese Europa pentru Copenhaga au fost compromise de SUA şi de puterile emergente, în frunte cu China, scrie Reuters..

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite