Virusul gripei porcine se transmite de la om la om, avertizează OMS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de persoane au murit în Mexic şi alte opt sunt bolnave în Statele Unite din cauza virusului gripei porcine. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat că virusul are "în mod clar un potenţial pandemic".  Ţările încă neafectate au fost avertizate să-şi sporească vigilenţa.

"Are un potenţial pandemic, pentru că se transmite de la om la om", a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan. Ea a spus că noul virus, o combinaţie între tulpini de virusuri prezente la porci, oameni şi păsări, este încă prea puţin descifrat, iar situaţia evoluează rapid. "Deocamdată este încă prematur să spunem dacă va fi vorba despre o pandemie", a adăugat Chan într-o teleconferinţă.

OMS s-a declarat "foarte îngrijorată" de apariţia acestui virus de gripă porcină, identificat ca A/H1N1, informează NewsIn.

Virusul a cauzat deja 20 de decese confirmate în Mexic, dar se bănuieşte că ar fi la originea a până la 68 de decese din peste 1.000 de cazuri de îmbolnăviri monitorizate. În Statele Unite, opt persoane s-au îmbolnăvit, dar nu s-au înregistrat decese.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite