Vacanţe în rezervaţiile pentru animale abandonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de voluntari îşi petrec zilele libere de concediu îngrijind animale chinuite şi lăsate de izbelişte de stăpâni Dacă majoritatea oamenilor asociază ideea de vacanţă cu

Mii de voluntari îşi petrec zilele libere de concediu îngrijind animale chinuite şi lăsate de izbelişte de stăpâni

Dacă majoritatea oamenilor asociază ideea de vacanţă cu paradisurile tropicale sau munţii împăduriţi, pentru iubitorii de animale din SUA şi Canada aceasta e doar o bună ocazie ca să lucreze voluntar în rezervaţiile de animale chinuite şi abandonate. În fiecare an, aproape 5000 de voluntari îşi petrec zilele de vacanţă în cea mai mare rezervaţie de animale abandonate din SUA, unde dau o mână de ajutor îngrijitorilor care văd de pisici, câini, cai, capre şi alte animale refuzate de stăpânii lor.

Crystal Hall, o secretară canadiană din Calgary, şi-a petrecut ultimele cinci vacanţe în rezervaţia de animale Best Friends din Kanab, statul american Utah. Aici, timp de opt ore pe zi umple castroane cu mâncare, spală litiere şi piaptănă pisici. Alţii 5000 de iubitori de animale se îndreaptă în fiecare an către această rezervaţie, situată la confluenţa mai multor parcuri naţionale americane. Unii muncesc câteva ore, alţii stau doar câteva zile, însă mulţi dintre ei ajung să se mute permanent în rezervaţie pentru a fi mai eficienţi.

Cazare ieftină

Oferta de vacanţe pentru voluntari a fost o simplă idee la înfiinţarea rezervaţiei, în urmă cu 20 ani. Ea s-a doverdit foarte populară, iar rezervaţia şi-a extins capacitatea de cazare. La început, voluntarii fără pretenţii de confort erau cazaţi în căsuţe rustice, răspândite pe cei 133 de kilometri pătraţi ai rezervaţiei. Astăzi, căsuţele moderne şi campingurile pentru rulote oferă locuri de cazare curate şi ieftine. Astfel de oferte de vacanţe vin şi din partea altor asociaţii pentru animale, care îi duc pe voluntari în ţări precum Costa Rica, India, Mexic şi Panama. Ei nu trebuie să aibă neapărat cunoştinţe în domeniu, deoarece urmează un curs de pregătire complet.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite