VIDEO Trei suspecţi, printre care o româncă, arestaţi pentru micuţul răpit în Pakistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi pakistanezi şi o femeie de naţionalitate română, suspectaţi de răpirea băieţelului britanic în vârstă de cinci ani, răpit acum 12 zile în Pakistan şi eliberat marţi, au fost arestaţi miercuri la 60 de kilometri de Barcelona, informează publicaţia britanică The Guardian.

Poliţia spaniolă a anunţat că a descoperit o mare parte din cele 100.000 de lire sterline plătite drept răscumpărare de părinţii micuţului Sahil Saeed. Potrivit publicaţiei locale Diario de Tarragona, cei trei au fost arestaţi în apartamentul în care locuiau, din localitatea Constanti.

Citiţi şi:

image

Doi dintre cei arestaţi ar lucra la Departamentul local al justiţiei, iar acum toţi trei aşteaptă să fie puşi la dispoziţia instanţei pentru presupusa participare la răpire, precizează The Guardian.

Răpitorii ar fi fost însărcinaţi să se deplaseze în urmă cu câteva zile într-un oraş din Europa pentru a primi banii ceruţi drept răscumpărare, mai notează publicaţia catalană. Tatăl micuţului a fost contactat de răpitori, care telefonaseră din Spania şi ceruseră ca banii să fie plătiţi în afara Pakistanului

Mai multe companii de securitate din Pakistan şi Spania, între alte ţări, s-au implicat în eliberarea copilului. În ţara iberică, la operaţiune au participat forţele de poliţie din Tarragona, Barcelona şi Madrid.

Micuţul fusese răpit în 3 martie, din casa bunicii lui, după ce tatăl lui şi alţi membri ai familiei fuseseră bătuţi şi torturaţi de o bandă înarmată. Hoţii au luat bijuterii, bani şi l-au răpit pe băieţel, după care au cerut, prin intermediul unui apel telefonic, o răscumpărare de 100.000 de lire sterline.

Potrivit anunţului făcut marţi, după eliberarea copilului de cinci ani răpit acum 12 zile în Pakistan, poliţia a anunţat că a arestat mai mulţi suspecţi, printre care şi pe şoferul taxiului chemat de tată pentru a-l conduce pe fiul lui la aeroportul din Islamabad, de unde a plecat spre Marea Britanie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite