VIDEO Planeta Jupiter a fost lovită de un asteroid. Energia de impact e similară cu a câtorva mii de bombe atomice!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un astronom amator a reuşit să surprindă, vineri noapte, momentul în care un corp ceresc a lovit planeta Jupiter, după cum informează AFP.

Acest lucru s-a petrecut la aproximativ 15 ani după faimoasa coleziune dintre o cometă şi planeta Jupiter. Conform specialiştilor de la NASA, energia de impact a fost similară cu cea a câtorva mii de bombe atomice.

Mai citiţi şi:

Premii NASA pentru locuinţe în cosmos

NASA a testat cu succes un sistem de salvare a astronauţilor în caz de pericol

Anthony Wesley, un australian cunoscut între amatori şi profesionişti ai spaţiului, a anunţat că Jupiter a fost lovită de un obiect voluminos, iar descoperirea lui a fost confirmată de un alt amator din Filipine, relatează Physorg.

"Când am văzut lumina, nu mi-a venit să cred. Bila de foc a durat aproape două secunde şi a fost foarte puternică", a spus Wesley.

Wesley, care este programator, a devenit notoriu anul trecut, cand a observat un crater pe Jupiter de mărimea Oceanului Pacific, produs de un asteroid.

Specialiştii spun că distanţa în timp dintre cele două impacturi este surprinzătoare. Astfel de evenimente sunt preconizate să se întâmple la o distanţă de mii de ani.

Iată, mai jos, momentul când planeta Jupiter a fost lovită de o cometă, pe 6 iulie 1994:

Iată, mai jos, momentul în care un asteroid a lovit planeta Jupiter. Momentul a fost surprins de doi astronomi amatori:

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite