VIDEO O nouă erupţie spectaculoasă a vulcanului Lokon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile indoneziene au anunţat că vulcanul Lokon a înregistrat duminică cea mai spectaculoasă erupţie din ultimele săptămâni, aruncând imenşi nori de cenuşă la 3.500 m înălţime.

"Vulcanul a început să erupă din nou azi-dimineaţă (duminică - n.r.) şi este cea mai mare erupţie de la sfârşitul lunii iunie", a declarat un oficial al serviciului de vulcanologie indonezian, citat de AFP. "Am recomandat aeroportului să fie în stare de alertă, fiindcă cenuşa a ajuns până sus. Până în prezent, zborurile aeriene n-au fost afectate", a adăugat el.

Activitatea vulcanică de pe muntele Lokon s-a intensificat semnificativ după data de 9 iunie. Joi, vulcanul din insula indoneziană Sulawesi a început din nou să erupă, proiectând roci, lavă şi cenuşă până la o înălţime de 1,5 kilometri.

Peste 5.200 de persoane au fost evacuate din jurul vulcanului din cauza erupţiei care a început joi. Vegetaţia s-a aprins pe o zonă de 500 m în jurul vulcanului. În jurul vulcanului Lokon, unul din cei mai activi din regiune, locuiesc în jur de 28.000 de persoane.

Muntele Lokon (1.580 de metri ) este unul dintre cei mai activi vulcani din Indonezia, iar ultima sa erupţie datează din 1991.

Indonezia, situată în "cercul de foc" al Pacificului, este ţara cu cei mai mulţi vulcani activi din lume (129). În octombrie 2010, o erupţie a celui mai activ vulcan, Merapi, situat în centrul insulei Java, s-a soldat cu moartea a 350 de persoane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite