VIDEO Mona Lisa a fost "pictată" şi cu un pistol de bătut cuie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a realiza o adevărată copie a celebrului tablou "Mona Lisa", pictat de Leonardo da Vinci este nevoie de foarte multă muncă dar, mai ales, şi de îndemânare. Un tâmplar din Statele Unite a reuşit, în numai câteva secunde, să termine celebrul tabloul, însă într-o versiune mult mai originală.

Pentru a-şi face cunoscută reuşita, tâmplarul a apelat la internet, acolo unde şi-a postat creaţia. Sub deviza "Să nu încercaţi niciodată aşa ceva acasă", muncitorul a reuşit, cu ajutorul unui pistol de bătut cuie să creeze un alt tip de Mona Lisa.

Mai citiţi şi:

Mona Lisa, autoportretul deghizat al lui da Vinci?

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de niciun comentariu:

În martie 1503 Leonardo a început să lucreze celebrul portret cunoscut sub numele de Gioconda sau Mona Lisa. Leonardo era foarte ataşat de acest tablou, purtându-l mereu cu sine. Pictorul şi istoricul de artă Lomazzo scrie că "Leonardo nu l-a terminat pentru că nu ştia niciodată dacă nu mai avea ceva de spus... mereu se întorcea să lucreze la el, niciodată nu i se părea că l-a terminat". Trăsăturile fine ale femeii reprezentate redau o mobilitate permanentă, o curgere neîntreruptă a stărilor sufleteşti de o mare diversitate, cu un zâmbet misterios care oricând te aştepţi să se accentueze, să se atenueze sau poate chiar să dispară. Se spune că Leonardo, pentru a întreţine în timpul lucrului fugitivul zâmbet al modelului, punea să i se cânte o muzică de o deosebită suavitate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite