VIDEO Fondatorul WikiLeaks ameninţă că va dezvălui documente "bombă", dacă i se întâmplă ceva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a transmis pe Internet un document criptat ca asigurare pentru cazul în care va fi arestat sau dacă i s-ar întâmpla ceva, ori dacă site-ul WikiLeaks va fi interzis permanent.

VEZI VIDEO AICI!

Potrivit Fox News, el a ameninţat că aceste documente secrete au conţinut needitat şi pot pune în pericol securitatea ţărilor din întreaga lume, care sunt partenere ale Statelor Unite.

"Am distribuit de o perioadă lungă de timp copii criptate ale materialului. Tot ceea ce avem de făcut este să distribuim parola pentru acest material, care va deveni imediat accesibil", a declarat Assange.

Documentul, denumit insurance.aes 256 are1,4 GB şi o parolă formată din 256 de caractere. Potrivit experţilor codul este imposibil de spart.

"Nu este ceva ce poate fi spart cu un computer modern. Ai nevoie de cheie pentru a-l deschide", a declarat Nigel Smart, profesor de criptologie la Universitatea Bristol din Marea Britanie.  Acesta a adăugat că nici măcar computerele militare puternice nu pot sparge codul.

Materialul transmis de fondatorul WikiLeaks e disponibil pentru a fi descărcat încă din luna iulie. Deşi a recunoscut oficial că ştie despre acest document, Pentagonul susţine că nu a reuşit să stabilească ce conţine. 

Pe de altă parte, banca elveţiană PostFinance, a anunţat că i-a îngheţat contul lui Julian Assange în valoare de 31.000 euro.

Reamintim că Julian Assange este dat în urmărire prin Interpol de Suedia pentru acuzaţii de viol şi agresiune sexuală. Pe de altă parte, administraţia americană analizează posibilitatea de a-l aduce în faţa justiţiei după publicarea celor 250.000 de telegrame diplomatice.

Watch the latest video at <a href="http://video.foxnews.com" mce_href="http://video.foxnews.com">video.foxnews.com</a>

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite