VIDEO Ciclonul Tomas face ravagii în Insulele Fiji

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciclonul Tomas care a lovit luni şi marţi insulele Fiji este posibil să fi provocat distrugerea a jumătate dintre imobilele şi locuinţele din insulele Lau, situate în estul Arhipelagului, a declarat a declarat Anthony Blake, coordonator al operaţiunilor de salvare din Fiji, transmite AP.

El a precizat că nu a primit nicio informaţie privind existenţa unor decese în insulele Lau. Locuitorii unuia dintre satele distruse au putut să se refugieze în peşteri, a adăugat el.

Aproximativ 11.000 de persoane locuiesc în insulele Lau, care se află în partea de est a arhipelagului Fiji.

Starea de catastrofă naturală a fost decretată marţi după trecerea unui puternic ciclon de categoria a 4-a, care a traversat arhipelagul de la nord la est.

Miercuri se mai aflau 9.000 de persoane în centrele de refugiu din ţară, faţă de 17.000 în ziua precedentă.

Până în prezent, singurul deces confirmat este al unei femei care s-a înecat, fiind luată de un val duminică, pe insula Vanua Levu.

Avioane din Australia, Noua Zeelandă şi Franţa au început să survoleze regiunile lovite de ciclon pentru a evalua pagubele. Aparate de zbor Hercules C130 australiene şi neo-zeelandeze distribuie materiale de prim ajutor, corturi şi apă locuitorilor din regiunile izolate din estul şi nordul arhipelagului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite