VIDEO / FOTO 83 morţi şi 320 dispăruţi în urma unor alunecări de teren în Uganda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

83 de persoane au murit şi circa 320 au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren care au avut loc în noaptea de luni spre marţi în trei localităţi din estul Ugandei, ca urmare a ploilor torenţiale, informează New York Times.

Ploile torenţiale care s-au abătut asupra unei regiuni situată în apropierea vârfului Elgon, au produs alunecări de teren, care au îngropat aproape trei localităţi de la baza muntelui. În localitatea Nametsi, o piaţă şi un centru de îngrijiri au fost acoperite de pământ.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO.

Preşedintele Ugandei, Yoweri Museveni, este aşteptat să realizeze o inspecţie pentru a putea estima eventualele pagube. Operaţiunile de salvare au fost demarate, potrivit purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Tamale Mirundi.

Preşedintele urmează să se deplaseze miercuri la faţa locului pentru a vedea care este situaţia şi pentru a discuta cu populaţia, a decşarat purtătorul de cuvânt.

Numeroase familii s-au refugiat în şcoli. Operaţiunile de salvare, desfăşurate de armată şi de angajaţi ai Crucii Roşii, au fost reluate şi miercuri, potrivit directorului Crucii Roşii ugandeze din estul ţării, Kevin Nabtua.

Este o situaţie catastrofică, a spus adjunctul şefului districtului Bududa, Geofrey Natubu, scrie New York Times.

În timp ce ploile continuă să se abată marţi asupra întregii regiuni, autorităţile au emis un avertiment privind riscul producerii altor alunecări de teren.

Republica Uganda este, în prezent, afectată de ploi torenţiale mai abundente, o posibilă consecinţă a fenomenului El Nino pentru care ţara africană a emis în octombrie 2009 o alertă valabilă până în martie 2010.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite