VIDEO Pakistan: 800 de morţi în urma inundaţiilor din nord-vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de intervenţie şi militarii făceau tot posibilul sâmbătă să ajungă la miile de persoane afectate de inundaţiile din nord-vestul Pakistanului, cele mai grave înregistrate vreodată în ţară, care au provocat moartea a cel puţin 800 de persoane, potrivit autorităţilor locale, citate de AFP.

"Este vorba despre cele mai grave inundaţii din provincia Khyber Pakhtunkhwa (numită în trecut Provincia Frontierei de nord-vest, NWFP) şi din istoria ţării", a declarat sâmbătă ministrul Informaţiei din provincie, Mian Iftikhar Hussain.

Mai citiţi şi:

FOTO Inundaţii devastatoare în Pakistan: peste 400 de persoane şi-au pierdut viaţa

"Bilanţul morţilor în urma inundaţiilor şi al incidentelor legate de acestea se cifrează în prezent la 800 în toată provincia", a adăugat el. Un bilanţ precedent menţiona 400 de morţi.

Circa 150 de persoane sunt date dispărute în această provincie din nord-vest, unde numeroase familii trăiesc în sate izolate.

Peste un milion de persoane au fost afectate, a precizat Hussain, adăugând că peste 3.700 de case au fost luate de ape şi numărul persoanelor fără adăpost creşte.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite