VIDEO Minerii blocaţi în Chile sunt în stare bună, arată o nouă înregistrare trimisă rudelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă înregistrare cu cei 33 de mineri blocaţi în Chile îi arată pe aceştia îmbărcaţi cu alte haine, curaţi, râzând şi ascultând muzică. Starea lor s-a îmbunătăţit vizibil, anunţă rudele acestora, care au spus că bărbaţii "au un moral ridicat", scrie CNN.

Înregistrarea a fost distribuită de Ministerul chilian al Minelor, fiind realizată de unul dintre mineri.

Noua înregistrare arată o îmbunătăţire a situaţiei celor 33 de mineri. "Şi-au dat jos bărbile şi au haine noi (tricouri roşii). Sunt mulţumiţi. Par să aibă moralul foarte bun", a explicat Cristina Nunez, soţia minerului Claudio Yanez, în vârstă de 34 de ani.

Bărbaţii arătau mult mai bine decât în prima înregistrare, fiind mai curaţi, bărbieriţi şi veseli.

Potrivit lui Cristian Zamora, fratele minerului Victor, în vârstă de 33 de ani, minerii ascultau muzică de la aparatele MP3 oferite zilele trecute. "Ascultau muzică. Sunt toţi în stare bună. Cer să îi scoatem repede", adaugă el.

"Erau puşi pe glume. Ne arătau biroul şefului lor, Luis Urzua, pe capota unuia dintre vehiculele din mină", a declarat Elvira Valdivia, soţia lui Mario Sepulveda, în vârstă de 40 de ani.

Cei 33 de mineri sunt blocaţi de 26 de zile într-o galerie din zona San Jose, la 800 de kilometri nord de Santiago. Un excavator de mare putere a început, luni seară, săparea unui puţ de salvare de 700 de metri pentru scoaterea minerilor, o operaţiune care va dura trei-patru luni. Autorităţile le-au furnizat minerilor alimente, haine, medicamente, jocuri, scrisori din partea familiilor şi chiar doze de nicotină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite