VIDEO Furtuna tropicală Earl a ucis o persoană în estul Canadei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat a murit în estul Canadei din cauza furtuntii tropicale Earl, care afectează provinciile Nova Scotia şi insula Prince Eduard, rafalele de vânt ajungând la 111 kilometri pe oră, informează AFP.

Un bărbat de 54 de ani a murit după ce a căzut dintr-o ambarcaţiune în timpul trecerii furtunii prin provincia Nova Scotia. Accidentul s-a produs în Golful Blinde Bay, în apropiere de Halifax.

Earl a pierdut statutul de furtună tropicală sâmbătă seara, anunţă Centrul Naţional al Uraganelor (NHC), cu sediul în Miami (Florida). "În prezent, Earl este un fenomen post-tropical şi va slăbi în intensitate în următoarele 48 de ore", precizează NHC.

Centrul canadian al Uraganelor (CDO) anunţase că Eral avea statut de uragan în momentul în care ajunsese pe coastele Canadei. Ulterior, Eral a fost retrogradat ca fiind furtună tropicală.

Duminică la ora 3.00 GMT (6.00, ora României), centrul furtunii se afla la 295 de kilometri sud-est de Mary's Harbour, în provincia Labrador, informează Mediafax.

Peste 210.000 de locuinţe din provincia Nova Scotia au rămas fără electricitate din cauza furtunii.

Aeroportul internaţional Grand Moncton (Nouveau-Brunswick) a anulat toate zborurile. Unele curse aeriene au fost anulate şi pe aeroportul internaţional Stanfield din Halifax.

Anterior, Earl afectase coastele Statelor Unite, în special statul Massachusetts şi insula Cap Cod, fără a provoca daune majore.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite