VIDEO Dezastru în Brazilia: sute de morţi din cauza inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale care au căzut în noaptea de marţi spre miercuri în regiunea muntoasă din apropiere de Rio de Janeiro  au produs inundaţii şi alunecări de teren soldate cu sute de victime, informează AFP.

În ultimele două zile, 250 de persoane şi-au găsit sfârşitul ca urmare a intemperiilor care au lovit sud-estul Braziliei. Alte 13 persoane au decedat în urma inundaţiilor din regiunea Sao Paulo, cea mai mare metropolă din ţară.

Potrivit televiziunii GloboNews, cel mai afectat oraş este Teresopolis, situat la 100 de kilometri de Rio, unde  122 de persoane şi-au pierdut viaţa. Postul de televiziune a difuzat imagini imagini înspăimântătoare  surprinse din elicopter cu torenţi de apă curgând pe versanţi şi case luate de noroi.

Preşedintele Dilma Rousseff a oferit ajutorul Guvernului federal guvernatorilor din Rio şi Sao Paulo, a anunţat agenţia oficială Agencia Brasil.

Alunecările de teren şi inundaţiile sunt frecvente în timpul verii australe. Potrivit cotidianului Estado de Sao Paulo, 473 de persoane au murit în Brazilia în 2010 din cauza ploilor.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite