VIDEO Noua versiune a rachetei testate de Iran poate lovi România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
.
.

Iranul a testat miercuri o versiune îmbunătăţită a rachetei cu rază medie de acţiune Sejil, Sejil 2, capabilă să atingă Israelul, potrivit presei iraniene, dar şi state din Europa precum România şi Bulgaria, avertizează cotidianul american Wall Street Journal.

Potrivit postului de televiziune de stat iranian, Teheranul a testat cu succes o versiune "optimizată" a rachetei Sejil. Primele teste ale rachetei au avut loc în mai, când Teheranul a anunţat că a atins un nou nivel în ceea ce priveşte eforturile tehnologice.

Occidentul pregăteşte noi sancţiuni împotriva Iranului, a anunţat miercuri premierul britanic Gordon Brown, exprimându-şi "profunda îngrijorare" privind programul nuclear iranian.

Este un subiect de profundă îngrijorare pentru comunitatea internaţională şi acest lucru pledează pentru avansarea spre noi sancţiuni. Vom trata această problemă într-un mod cât se poate de serios, a declarat Gordon Brown, citat de Downing Street, la scurt timp după o întrevedere avută la Copenhaga cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon.

Aceasta este una dintre cele două rachete cu rază medie de acţiune de care dispune Iranul, cealaltă fiind Shahab-3, versiune derivată din racheta nord-coreeană Nodong-1 cu rază de acţiune de 1.800 de kilometri.

Generalul Hossein Salami, comandantul forţelor aeriene ale Gardienilor revoluţiei, declara, în septembrie, că Teheranul va fabrica o versiune ameliorată a rachetei Sejil, capabilă să lovească Israelul.

Sejil are o rază de acţiune adecvată, o putere de distrugere şi o precizie deosebite şi este considerată unul dintre sistemele balistice cele mai dezvoltate. Este cea mai bună armă de catre dispun forţele iraniene, a spus acesta.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite