VIDEO Australia: Autorităţile au decretat stare de catastrofă în estul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intreaga zonă de este a Australiei este sub ape
Intreaga zonă de este a Australiei este sub ape

Autorităţile australiene au decretat starea de catastrofă naturală într-o regiune din sud-estul ţării, devastată de inundaţii care au necesitat evacuarea a sute de locuitori, relatează AFP.

Debitului râului Castlereagh a crescut foarte mult, afectând localitatea Coonamble (statul Noua Galie de Sud). Aproximativ 1.200 de locuitori au fost evacuaţi preventiv, a anunţat Biroul australian pentru Meteorologie.

Estimările meteorologilor nu au prevăzut că nivelul apelor va atinge cote-record pentru ultimii 40 de ani, rupând diguri şi ameninţând câteva sute de locuinţe. Pentru moment, râul înregistrează o scădere progresivă.

Ploi torenţiale au afectat la sfârşitul lunii decembrie această regiune, după o secetă prelungită. Mai multe oraşe au fost izolate de ape, dar nu au fost înregistrate victime.

Premierul statului Noua Galie de Sud, Kristina Keneally, a decretat starea de catastrofă naturală în zona Coonamble, permiţându-le fermierilor să ceară despăgubiri. Inundaţii au fost semnalate şi în statul vecin Queensland (nord), în timp ce vestul Australiei este afectat de incendii puternice.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite