VIDEO Unul dintre liderii reţelei Al Qaeda a fost ucis în Yemen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul organizaţiei al-Qaeda, Osama bin Laden
Liderul organizaţiei al-Qaeda, Osama bin Laden

Liderul unei celule Al Qaeda din Yemen a fost ucis într-o confruntare cu forţele de securitate, a anunţat guvernul Yemen.

Abdullah al-Mehdarhad conducea o celulă de terorişti în regiunea Habban din provincia Shabwa din Yemen. Alţi patru suspecţi ai reţelei au fost arestaţi în cartierul Maifah din aceeaşi provincie.

Membrii echipei de anti-terorism şi militanţii au fost implicaţi înr-un schimb de focuri de armă timp de patru ore. Patru militanţi cu vârste între 20 şi 45 de ani au fost arestaţi, iar restul au reuşit să scape. Unul dintre membrii echipei care lupta împotriva teroriştilor a fost ucis în timpul operaţiunii.

Militanţii din reţeaua Al-Qaeda au început să se mute în Yemen după ce au fost vânaţi intens în Afganistan şi Pakistan şi după un combat în Arabia Saudită.

Yemen, una dintre cele mai sărace ţări arabe dominate de musulmanii sunniţi, se află sub ameninţare în partea de sud şi a triburilor de şiiţi în partea de nord, în plus se află şi sub un val de atacuri ale reţelei Al Qaeda.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite