Un feribot cu 850 de pasageri blocat în Marea Baltică din cauza gheţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Feribotul Nordlandia, care se deplasa din Finlanda spre Estonia, cu 850 de pasageri la bord, a rămas blocat în Marea Baltică din cauza gheţii, au anunţat vineri oficiali maritimi, relatează TVNZ.

Nava a rămas blocată după plecarea din Helsinki, potrivit Esei Hurskainen, supervizor în cadrul Centrului pentru traficul navelor din Golful Finlandei.

Vasul, operat de Eckero Line, a rămas blocat la aproximativ 15 km sud de Helsinki, în drumul spre capitala Estoniei, Tallinn, a declarat un oficial al pazei de coastă.

Un spărgător de gheaţă a luat la cunoştinţă situaţia, însă este ocupat cu alte vase, astfel încât nu putem estima cât timp pasagerii vor mai trebui să aştepte, a precizat Hurskainen, potrivit căreia feribotul nu se află în pericol.

Între 15 şi 20 de nave aveau nevoie de asistenţă vineri din cauza gheţii, însă Nordlandia a fost singurul feribot cu pasageri aflat în această situaţie, a precizat un reprezentant al companiei care operează spărgătorii de gheaţă din Marea Baltică.

De câteva săptămâni, regiunea a fost afectată de o vreme neobişnuit de rece, temperaturile coborând la minus 20 de grade Celsius.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite