Un avion militar cu 21 de persoane la bord a dispărut în Pacific

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion al Forţelor aeriene chiliene cu 21 de persoane la bord a dispărut vineri în timp ce se îndrepta spre arhipelagul Juan Fernandez, situat în sudul Pacificului, la 670 de kilometri de continent, relatează AFP.

"Un avion al acestei instituţii se îndrepta spre insula Juan Fernandez, dar în momentul în care se apropia de destinaţie a dispărut, iar comunicaţiile radio cu el s-au pierdut", afirmă comunicatul Forţelor aeriene.

Avionul, de tip Casa 212, a încercat să aterizeze pe insulă de două ori "fără a reuşi, după care am pierdut contactul cu el, iar avionul este dat dispărut", a explicat ministrul Apărării, Andres Allamand, în cursul unei conferinţe de presă.

"Condiţiile sunt extraordinar de dificile", a adăugat el, afirmând că a fost lansată vastă operaţiune de căutare pe apă şi pe calea aerului.

Primarul insulei, Leopoldo Gonzalez, a declarat pentru postul de televiziune TVN că resturi ale aparatului au fost găsite în mare.

Avionul, care a decolat de la Santiago, transporta trei membri ai echipajului şi 18 pasageri, printre care o echipă a canalului de televiziune TVN ce se deplasa în arhipeleag pentru a realiza un reportaj despre reconstrucţia unei aşezări grav lovite de seismul urmat de tsunami de la 27 februarie 2010.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite