Un avion care venea de la Londra, implicat intr-un accident pe aeroportul din Zimbabwe/ Marea Britanie neagă informaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion Boeing 767, la bordul căruia s-ar putea afla 375 de pasageri, a fost implicat intr-un accident in timp ce ateriza pe aeroportul din Harare,  Zimbabwe. Deşi informaţia a fost iniţial confirmată de un oficial al Autorităţii Aeronautice civile din Zimbabwe, Marea Britanie susţine că s-a făcut o confuzie, iar presupusul accident ar de fapt un exerciţiu, informează AP.

Potrivit autorităţilor britanice, a fost trimis un oficial pe aeroportul din Harare, dar imediat ce au luat legătura cu autorităţile aeronautice din Zimbabwe au aflat că este vorba despre "un exercitiu". De altfel, reporterii ajunşi la faţa locului au primit aceleaşi explicaţii: "A fost doar un exerciţiu".

Potrivit unui martor ocular, citat de AP, mai mute ambulanţe s-au deplasat la faţa locului, iar de pe pistă se putea vedea fum gros.

"Pot sa confirm că un un avion 767 care venea de la Londra a avut un accident pe aeroportul din Harare", a precizat iniţial David Chawota, şeful Autorităţii Aeronautice civile din Zimbabwe, pentru AFP. "Încercăm să stabilim cauzele accidentului", a mai spus oficialul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite