FOTO Traficantul de arme Viktor Bout a fost extrădat în Statele Unite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viktor Bout a fost extrădat de Thailanda în SUA. Foto: EPA
Viktor Bout a fost extrădat de Thailanda în SUA. Foto: EPA

Viktor Bout, presupus traficant de arme rus, a fost extrădat de Thailanda pentru a fi judecat în Statele Unite pentru "terorism". El a fost trasferat într-un avion închiriat special pentru această operaţiune şi riscă pedeapsa cu închisoare, a anunţat astăzi comandantul poliţiei criminalistice din Bangkok.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE!

Avocatul rus al lui Viktor Bout a declarat "ilegală" decizia Guvernului thailandez de a-l extrăda în Statele Unite pe clientul său, informează Interfax.

"Este o decizie ilegală pentru că tribunalele thailandeze nu au analizat cea de-a doua cerere de extrădare americană", a declarat avocatul.

"Bout a părăsit teritoriul thailandez la ora 13.27 (08.27, ora României). Eu însumi l-am dus la un avion american, împreună cu şase oficiali americani care îl escortau", a declarat comandantul poliţiei criminalistice din Bangkok.

Fost pilot în armata sovietică şi supranumit "negustorul de moarte", Bout este acuzat că a folosit o flotă de avioane cargo pentru a transporta arme în Africa, America de Sud şi Orientul Mijlociu. El respinge aceste acuzaţii şi susţine că transporturile sale erau perfect legale.

Viktor  Bout a fost arestat la Bangkok în martie 2008, după ce s-a întâlnit cu agenţi americani care au pretins că sunt membri ai gherilei columbiene FARC, transmite Mediafax. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite