Traficanţi de telefoane mobile, capturaţi de FBI pentru trafic major cu rachete şi puşti mitraliere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic traficant de telefoane portabile şi de alte mărfuri furate a fost arestat luni în SUA, împreună cu alţi patru suspecţi, în timp ce încercau să cumpere şi să exporte rachete sol-aer şi puşti-mitralieră, potrivit AFP.

Dani Nemr Tarraf, care intrase în contact cu un fals traficant de arme, de fapt poliţist sub acoperire, i-a cerut acestuia în cursul anului 2009 să-i procure rachete ghidate, susceptibile să doboare un avion de luptă F-16, adică rachete FIM-92 Stinger, de fabricaţie americană. El i-a mai comandat, de asemenea, 10.000 de puşti-mitralieră Colt M-4.

Potrivit unui document al Ministerului american al Justiţiei, Dani Nemr Tarraf dorea să exporte aceste arme spre Siria sau Iran pentru rezistenţă din Philadelphia urmând să ajungă în portul Latakia, Siria.

El şi complicii săi au mai fost acuzaţi de organizarea unui trafic cu mărfuri furate, între care telefoane celulare, laptop-uri ş.a., precum şi de tentativă de obţinere a unor paşapoarte americane false.

Cei cinci bărbaţi de origine libaneză au fost arestaţi în Philadelphia de poliţia antiteroristă a FBI, în colaborare cu mai multe alte servicii de securitate americane, notează Agerpres.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite