Toyota Prius cu panouri solare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Următoarele versiuni ale Toyota Prius, prima maşină ecologică din lume produsă în serie, vor fi dotate cu panouri solare, scrie Reuters. Această măsură a fost luată pe fondul cererii tot

Următoarele versiuni ale Toyota Prius, prima maşină ecologică din lume produsă în serie, vor fi dotate cu panouri solare, scrie Reuters. Această măsură a fost luată pe fondul cererii tot mai mari de maşini "verzi", în urma creşterii preţului barilului de petrol.

Panourile solare, puse la dispoziţie de Kyocera Corp, vor asigura o parte din energia necesară funcţionării aerului condiţionat. Potrivit Reuters, reprezentanţii companiei au explicat că "este mai mult un gest simbolic, fiind foarte dificil să produci mai multă energie decât cu ajutorul panourilor solare", a spus o sursă. Toyota intenţionează să lanseze a treia generaţie Prius anul următor.

Soluţii alternative combustibililor fosili

Marii producători de maşini se grăbesc să ofere soluţii alternative şi ecologice în acelaşi timp la utilizarea combustibililor fosili. "Dar folosirea panourilor solare nu este considerată o soluţie viabilă pentru propulsarea maşinilor", au mai declarat oficialii Toyota.

Potrivit acestora, panourile sunt scumpe, iar stocarea energiei este dificilă. Deocamdată, nu se ştie cât vor costa panourile solare pentru noile versiuni Prius sau pe câte maşini de acest tip se vor monta astfel de panouri. Toyota Prius a apărut pe piaţa japoneză în 1997, iar pe celelalte pieţe, în anul 2000.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite