Ţigara care se stinge singură va salva anual 2.000 de vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană va introduce pe piaţă o ţigară care se stinge singură dacă fumătorul uită să tragă din ea timp de un minut, potrivit Agerpres. Această invenţie va fi adoptată

Uniunea Europeană va introduce pe piaţă o ţigară care se stinge singură dacă fumătorul uită să tragă din ea timp de un minut, potrivit Agerpres.

Această invenţie va fi adoptată ca mijloc de prevenire a incendiilor cauzate de ţigările uitate aprinse. În opinia Meglenei Kuneva, comisarul european pentru protecţia consumatorilor, introducerea acestor ţigări va salva viaţa a cel puţin 2000 de persoane pe an.

Marile companii europene din industria tutunului şi-au dat acordul la Bruxelles pentru intrarea în fabricaţie a acestor ţigări.

De asemenea, s-a precizat că preţul noilor ţigarete nu va fi mai mare decât al celor obişnuite pentru că fabricarea lor nu ridică probleme şi costuri deosebite.

"Găselniţa" va fi pe piaţă peste trei ani

Noile ţigări conţin două straturi de celuloză şi o sare de acid alginic cu un gust neutru, care, pulverizată peste tutun, elimină aerul de îndată ce nu se mai trage din ţigară, producând stingerea ei.

Funcţionarii europeni de la Bruxelles, care le-au experimentat, s-au arătat entuziasmaţi de "această găselniţă" şi au declarat că "după un minut, fără să tragem din ea, ţigara s-a stins singură".

În unele ţări, precum Finlanda, introducerea acestei ţigări se va face printr-o lege, importanţa însuşirii sale de a se stinge singură fiind foarte apreciată, ca o măsură de a preveni şi incendiile de păduri.

Propunerile tehnice de adoptare a ţigaretelor "inteligente" vor fi prezentate de Comitetul European pentru Standarde Normative (CEN) până la sfârşitul lunii august.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite