The Jordan Times: Avioane F 16 au decolat de la baze militare din România pentru un exerciţiu secret de luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite şi Israelul se pregătesc, în secret, pentru o acţiune militară asupra Iranului, după cum informează presa iordaniană. Conform acestor surse, avioane de luptă F 16 ar fi decolat de la bazele aeriene din România şi din Germania pentru a efectua un exerciţiu secret.

Aparatele de luptă au aterizat în Israel, efectivele militare fiind compuse din forţe armate din SUA, Israel şi din Germania.

Mai citiţi şi:

Statele Unite: Ok la F16 pentru România

Geoană: "Am sesizat frustrarea unor ambasadori europeni privind achiziţionarea avioanelor F-16"

Presa arabă spune despre acest exerciţiu că poate constitui un potenţial atac asupra Iranului, avioanele F 16 executând misiuni de realimentare, după care au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediteraneene.

Conform mass media din Iordania, "60 de avioane de luptă americane F-16 au decolat în iunie de la baze din Germania şi România şi au aterizat în Israel în cadrul unui exerciţiu secret desfăşurat de SUA, Israel şi Germania".

Publicaţia "The Jordan Times" a scris, duminică, că "este doar o chestiune de timp până când Israelul va lovi Iranul". Pregătirile pentru o acţiune în acest sens par să fie într-un stadiu avansat. O armada de 12 vase de război - zece dintre ele americane, unul israelian şi unul german - se află în prezent în Golful Persic, după ce au desfăşurat exerciţii comune în largul coastelor de sud-vest ale Israelului.

Potrivit unor surse israeliene neidentificate de publicaţia iordaniană, exerciţiile secrete - denumite Juniper Stallion - au fost întreprinse de o flotă condusă de portavionul USS Harry S. Truman şi au inclus "interceptarea unor rachete iraniene, siriene şi ale Hezbollah trase împotriva unor ţinte americane şi israeliene din Orientul Mijlociu". Potrivit aceloraşi surse, bombardiere de tip F/A-18E/F Super Hornet de pe portavionul Truman au simulat misiuni de bombardare împotriva unor ţinte stabilite în raza de acţiune a apărării israeliene în deşertul de la sud-est de Beersheba.

La acest exerciţiu au mai fost prezente şi 60 de avioane de luptă de tip F 16, care au decolat de la baze din Germania şi România şi au aterizat la facilităţi ale armatei israeliene a aerului. Avioanele au executat misiuni de realimentare şi au decolat împreună cu bombardierele israeliene pentru a exersa o gamă largă de misiuni de bombardare deasupra Mării Roşii şi a Mării Mediterane sau au desfăşurat exerciţii de luptă aeriană între avioane.

Acum, vasele de război sunt ancorate în Golf şi, în plus, se pare că două submarine israeliene echipate cu rachete nucleare ar patrula în Marea Arabiei, scrie The Jordan Times.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite