Thailanda: Peste 30 de mii de protestatari cer demisia premierului - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internţională de azi scrie despre protestul care a avut loc în Thailanda, un politician sud-american care a fost ucis de către doi angajaţi sau despre Putin şi Chavez care s-au înţeles asupra unor acorduri energetice. Printre alte subiecte, 30 de militanţi şi 6 pakistanezi au murit în urma unei lupte armate, iar China va inspecta siguranţa la locul de muncă.

Thailanda: Peste 30 de mii de protestatari cer demisia premierului. Manifestanţii au defilat sâmbătă pe străzile din Bangkok cerând organizarea alegerilor anticipate şi demisia prim-ministrului Abhisit Vejjajiva, pe care îl consideră nelegitim şi slujind intereselor elitei, scrie Reuters.

Eugene Terreblanche, ucis în Africa de Sud
. Eugene Terreblanche, celebrul politician sud-african, a fost ucis la ferma lui de către doi dintre angajaţii săi. Potrivit unui purtător de cuvânt al partidului său, Eugene a fost omorât în timp ce dormea, scrie The Telegraph. Se pare că politicianul se certase înainte cu doi angajaţi asupra salariului, iar aceştia sunt suspectaţi acum de crimă.

Putin şi Chavez semnează acorduri energetice
. Premierul rus Vladimir Putin a semnat o serie de acorduri cheie privind energia cu preşedintele venezuelian Hugo Chavez. Acesta din urmă a declarat că Rusia este de acord să ajute Venezuela cu o centrală nucleară şi construirea unei industrii spaţiale, scrie BCC.

30 de militanţi şi 6 pakistanezi au murit în urma unei lupte armate
. Militanţii şi soldaţii pakistanezi şi-au pierdut viaţa în timpul unei lupte armate într-o regiune periculoasă a Pakistanului, au declarat autorităţile, citate de CNN. Lupta a avut loc în Orakzai Agency, una din cele şapte zone tribale ale Pkistanului la graniţă cu Afganistanul.

China va inspecta siguranţa la locul de muncă. China va lansa pe 5 aprilie un program ce va dura în jur de două luni care se va derula sub forma unei campanii de inspecţie asupra siguranţei la locul de muncă. Accidentele grave petrecute în industrie în ultima vreme, denotă neglijenţa în managementul siguranţei la locul de muncă precum şi încălcarea şi violarea unor legi, scrie China View.



În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite