Tensiunile se intensifică în Thailanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manifestanţii antiguvernamentali din Thailanda se organizau ieri pentru a menţine în continuare sub asediu cele două aeroporturi din Bangkok, unde zeci de mii de turişti riscă să rămână

Manifestanţii antiguvernamentali din Thailanda se organizau ieri pentru a menţine în continuare sub asediu cele două aeroporturi din Bangkok, unde zeci de mii de turişti riscă să rămână blocaţi până la o lună, din cauza dificultăţilor întâmpinate de operaţiunile de repatriere, scrie AFP.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au cerut opozanţilor să evacueze paşnic şi fără întârziere aeroporturile, a căror ocupare a perturbat grav traficul aerian internaţional şi a blocat peste 100.000 de pasageri în Thailanda.

Turişti blocaţi

Aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok nu va putea permite aterizarea sau decolarea „niciunui avion  până pe 1 decembrie, ora 18.00 (13.00 ora României)“, a precizat directorul acestuia, Saereerat Prasutanont. Zeci de mii de turişti s-au văzut astfel blocaţi în Thailanda şi nu reuşesc să părăsească ţara decât în grupuri mici. Începând de joi, autorităţile au permis companiilor aeriene să folosească pista de la baza navală U-Tapao, situată la 190 de kilometri sud-est de Bangkok, pentru operaţiuni prioritare de evacuare.

Repatrierea zecilor de mii de pasageri străini blocaţi în Thailanda ar putea însă dura până la “o lună”, potrivit vicepremierului Olarn Chaiprawat. În afară de străinii blocaţi în Thailanda, circa 50.000 de thailandezi nu se pot întoarce în ţară, a precizat Olarn.

Vicepremierul a declarat, de asemenea, că manifestaţiile au un impact “dezastruos” asupra economiei thailandeze, care depinde în mare măsură de cele 15 milioane de turişti care vizitează în fiecare an regatul. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite