Tensiune în faţa tribunalului unde au fost duşi cei doi angajaţi care l-au ucis pe Eugene Terreblanche - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tensiune în faţa tribunalului unde au fost duşi cei doi angajaţi care l-au ucis pe Eugene Terreblanche
Tensiune în faţa tribunalului unde au fost duşi cei doi angajaţi care l-au ucis pe Eugene Terreblanche

Presa internaţională de azi scrie despre tensiunea care s-a creat între albi şi negri în faţa unui tribunal unde cei doi angajaţi suspectaţi că l-au ucis pe Terreblanche au fost puşi sub acuzaţie, ploaia torenţială care a omorât 90 de persoane la Rio de Janeiro sau despre cei 25 de mineri care au murit în SUA. Printre alte subiecte, premierul britanic va fi absent la summitul nuclear din SUA, iar Vaticanul îşi apără Papa acuzat

Tensiune în faţa tribunalului unde au fost duşi cei doi angajaţi care l-au ucis pe Eugene Terreblanche. Albii şi negrii s-au confruntat în faţa unui tribunalului unde cele două persoane acuzate de uciderea liderului dreptei neonaziste din Africa de Sud, Eugene Terreblanche, s-au prezentat şi au fost puse sub acuzaţie. Cele două grupuri au cântat în faţa tribunalului Ventersdorp imnuri naţionale rivale, scrie CNN.

Rio de Janeiro: O ploaie torenţială a ucis 90 de persoane. Cel puţin 90 de persoane au murit după ce o ploaie torenţială a provocat alunecări de teren şi inundaţii în oraşul Rio de Janeiro din Brazilia. Furtuna a mai ucis încă 12 persoane în localitatea Sao Goncalo şi un om în Petropolis. "Este un haos. Toate străzile principale sunt închise din cauza inundaţiilor", a declarat primarul oraşul Rio de Janeiro, Eduardo da Costa Paes, scrie BBC.

Cel puţin 25 de persoane au murit în uma exploziei din SUA. Numărul persoanelor care au murit în urma exploziei la mina de cărbune din Statul american Virginia a ajuns la 25. Este unul dintre cele mai tragice accidente din SUA. Şapte dintre cadavrele găsite au fost identificate, iar celelalte 18 nu au putut fi recunoscute, scrie China View.

Premierul britanic va fi absent la summitul nuclear din SUA. Purtătorul de cuvânt al premierului britanic Gordon Brown a anunţat că acesta va lipsi săptămâna viitoare de la summitul organizat de preşedintele american Barack Obama pe tema securităţii nucleare deoarece este în campanie electorală. Brown l-a rugat pe ministrul de externe al Marii Britanii, David Miliband, să-l înlocuiască, scrie Reuters.

Vaticanul îşi apără Papa acuzat că a ascuns cazurile de pedofilie. Vaticanul a reacţionat la campania anticatolică care denunţă scandalurile de pedofilie ce au preoţi ca protagonişti. Ziarul şi radioul Vaticanului au transmis comentariile unor cardinali care au sărit în apărarea Papei Benedict al XVI care este acuzat că a ascuns cazurile de pedofilie. De altfel, campania vizează papa şi pentru opoziţia sa faţă de avort şi căsătoria între persoane de acelaşi sex, scrie AP.


În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite