Telemobil "verde" cu carcasă din porumb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

E200 Eco este primul telemobil din lume învelit în bioplastic Prin lansarea telemobilului ecologic,Beijingul se vede obligat să împartă cu Samsung statutul de vedetă "verde" a Jocurilor

E200 Eco este primul telemobil din lume învelit în bioplastic

Prin lansarea telemobilului ecologic,Beijingul se vede obligat să împartă cu Samsung statutul de vedetă "verde" a Jocurilor Olimpice.

Modelul E200 Eco este cel de-al treilea telemobil "verde" lansat de Samsung. Ceea ce îl face deosebit de important este utilizarea în mare măsură a materialelor "prietenoase cu mediul", întreaga anvelopă a telefonului fiind fabricată dintr-un plastic obţinut din porumb. De luna viitoare, E200 Eco va fi lansat şi pe piaţa europeană.

Bătălia pentru biomateriale

Compania Cheil Industries, care face parte din Samsung Group, este cea care a realizat performanţa obţinerii unui material plastic din porumb. Iar utilizarea acestui bioplastic pentru întreaga carcasă a telefonului E200 Eco situează Samsung pe locul I în bătălia pentru biomateriale.

Lupta pentru întâietate, în obţinerea de ecomateriale, între companiile producătoare de telemobile, este foarte strânsă.

Nokia a introdus, în 2007, ecomodelul 3110 "Evolve" şi în luna mai 2008, "Business Standard" a anunţat că Nokia va mai introduce pe piaţă 40 de modele noi din materiale biodegradabile.

Şi Compania NEC a produs, încă din 2006, un telefon mobil care conţine bioplastic, iar în 2004, a lansat linia de laptopuri "LaVie", care utilizează materiale plastice derivate din biomasă.

Al treilea model eco

Modelul E200 Eco a fost precedat de alte două ecomobile, W510 şi F268, introduse de Samsung pe piaţa asiatică în luna iunie a acestui an. Prin tehnici speciale, din componenţa acestor modele au fost excluse substanţele periculoase precum mercurul, cadmiul şi cuprul.

Recuperare şi reciclare

La capitolul "recuperare", Nokia se situează pe primul loc în lume dintre toate firmele producătoare de mobile.

Clienţii Nokia primesc întotdeauna, la cumpărare, informaţii precise despre locul unde pot depozita mobilul vechi, fără taxă de reciclare.

Şi la capitolul "reciclare", mobilele Nokia tind să ocupe locul I, toate cele 40 de noi ecomodele anunţate pentru 2008 având componente biodegradabile.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite