Talibanii atacă încă o şcoală de fete din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin 84 de eleve se află internate într-un spital afgan, după al doilea presupus atac cu gaze al talibanilor din ultimele două zile, informează AFP. Elevele suferă dureri de cap, se sufocă şi au stări de vomă.

Potrivit directoarei şcolii, elevele erau aliniate marţi dimineaţa în afara şcolii, când un miros ciudat a umplut curtea instituţiei de învăţământ, iar o fată a căzut la pământ.

Directoarea nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat ulterior, căci a fost următoarea care şi-a pierdut cunoştinţa. În prezent, este şi ea internată, într-un spital din Muhmud Raqi, capitala provinciei Kapisa, aflate la nord-est de Kabul.

Directorul adjunct al spitalului, Khalid Enayat, a spus că cel puţin 98 de persoane de la şcoala Aftab Bachi au fost spitalizate, printre ele numărându-se directoarea, alţi 11 profesori şi doi oameni de serviciu.

Talibanii consideră că existenţa şcolilor de fete contravine principiilor islamice. Ei au cerut insistent, de-a lungul timpului, închiderea tuturor instituţiilor de acest fel. Refuzul comunităţilor din anumite regiuni ale ţării a dus la acte de intimidare şi de violenţă împotriva profesorilor. De asemenea, s-au înregistrat mai multe cazuti de incendiere şi aruncare în aer a unor şcoli de fete. Nici armata afgană şi nici trupele internaţionale nu s-au dovedit capabile să stopeze aceste acte de distrugere.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite