Sute de ruşi i-ar trimite în spaţiu, cu o rachetă, pe Putin şi Medvedev

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de ruşi au protestat sâmbătă, în oraşul Vladivostok din Extremul Orient rus, împotriva reformelor din armată. La o zi distanţă, de ziua Cosmonauţilor, alte 200 de persoane au criticat taxele mari la importurile de automobile. Manifestanţii au cerut trimiterea premierului Vladimir Putin şi a preşedintelui Dmitri Medvedev în spaţiu cu o rachetă.

Sute de persoane au participat la o manifestaţie antiguvernamentală la Moscova şi în alte oraşe la sfârşitul săptămânii trecute, relatează The Moscow Times în ediţia electronică.

Poliţia, care i-a depăşit numeric pe protestatari, le-a cerut acestora să plece după 30 de minute, după care a intervenit pentru a-i dispersa şi a arestat circa zece persoane, potrivit Interfax.

Putin a impus taxe mai mari pentru automobilele de import, în încercarea de promova industria internă a automobilelor. Protestele au avut loc în Moscova, Sankt Petersburg, Ecaterinburg şi Novosibirsk, iar la Msocova şi Vladivostok, manifestanţii au protestat daţă de planurile Kremlinului de a refoma armata concediind mai multe cadre şi desfiinţând mai multe unităţi.

Superiorii militari se tem că le va fi foarte greu să îşi găsească locuri de muncă în sectorul civil în contextul crizei finanicare şi a creşterii şomajului.

Precedentul moldovean

Liderul Partidului Comunist al Rusiei, Ghennadi Ziuganov, a atenţionat în legătură cu posibilitatea extinderii în Rusia a revoltei de la Chişinău, în cazul în care comuniştii nu vor putea controla protestele din ţară. Potrivit lui Ziuganov, în contextul actualei crize economice, numărul de protestatari ruşi ar putea ajunge la 10-12 milioane.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite