Sursele eoliene scad valoarea locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni nu mai vrea să cumpere proprietăţile care se află în apropierea centralelor eoliene considerate inestetice şi zgomotoase Cetăţenii englezi care au casele construite lângă

Nimeni nu mai vrea să cumpere proprietăţile care se află în apropierea centralelor eoliene considerate inestetice şi zgomotoase

Cetăţenii englezi care au casele construite lângă "fermele" eoliene se plâng că preţul acestora scade din cauza zgomotului provenit de la turbine.

Proprietăţile a mii de englezi care locuiesc în apropierea unei "ferme" eoliene îşi pierd iremediabil valoarea, conform cotidianului britanic "The Telegraph".

O casă care costa 170.000 de euro înainte ca o centrală eoliană să fie construită în apropiere, acum nu mai are nicio valoare. Nimeni nu vrea să o mai cumpere. Turbinele gigantice conferă peisajului un aspect dezagreabil, iar zgomotul pe care îl produc este infernal.

Cei care locuiesc în preajma unei astfel de ferme se plâng că nu pot dormi noaptea şi că sunt nevoiţi să se mute la rude deoarece nu mai suportă zgomotul.

Guvernul britanic intenţionează ca în următorii ani să construiască 7.000 de "ferme" eoliene pentru a atinge ţintele în ceea ce priveşte producţia de energie alternativă.

Plângerile împotriva zgomotului, ilegale

În plus, miniştrii au de gând să limiteze dreptul legal al celor care se plâng din cauza zgomotului. Jane Davis s-a confruntat cu această situaţie, de aceea a lansat o campanie la nivel naţional împotriva construcţiilor de "ferme" eoliene zgomotoase.

"Pentru oamenii care trăiesc lângă astfel de turbine eoliene, atât acum, cât şi în viitor, va fi un dezastru", a spus aceasta. "Foarte mulţi dintre cetăţenii vizaţi au muncit întreaga viaţă să agonisească ceva şi îşi văd deodată proprietăţile fără nicio valoare", a mai spus Jane Davis.

Agenţii imobiliari locali ştiu că proprietatea familiei Davis valora 170.000 de euro înainte ca "ferma" eoliană să fie construită, în 2006. Casa este acum iremediabil afectată pentru că nimeni nu mai vrea să o cumpere.

Anglia va avea cea mai mare "fermă" eoliană din Europa

Una dintre cele mai mari "ferme" eoliene din Europa va fi construită lângă localitatea scoţiană Avington. Aceasta va asigura energia necesară pentru 320.000 de locuinţe. În Avington vor fi puse în funcţiune 152 de turbine gigantice. Sursa eoliană este privită ca o soluţie viabilă la înlocuirea energiei obţinute din surse neregenerabile.

Totuşi aceasta nu este lipsită de constroverse având în vedere poluarea fonică pe care o creează. În plus, mulţi dintre ecologişti atrag atenţia că turbinele eoliene îndepărtează animalele şi păsările acolo unde aceastea sunt plantate.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite