Summit pentru salvarea fluviului Niger

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinţii a nouă state situate în bazinul fluviului Niger participă astăzi la o întâlnire la nivel înalt, care se desfăşoară la Niamey, capitala statului african Niger. În cadrul

Preşedinţii a nouă state situate în bazinul fluviului Niger participă astăzi la o întâlnire la nivel înalt, care se desfăşoară la Niamey, capitala statului african Niger. În cadrul acestui summit va fi analizat un important program financiar, menit să salveze fluviul Niger şi se vor căuta soluţii care să le garanteze supravieţuirea celor peste 110 milioane de persoane care locuiesc pe malurile fluviului african.

Investiţiile ce vor fi făcute se ridică la 5,5 miliarde de euro, iar perioada de timp prevăzută pentru a reîmpăduri malurile şi pentru a recupera porţiunile de câmpie degradate a fost estimată la 20 de ani. Una dintre marile probleme cu care se confruntă populaţia din această zonă o constituie şi deşeurile industriale ce poluează şi pun în pericol cursul fluviului.

Africa îşi apără apele

Seceta, debitul de apă care scade alarmant, suprapopularea şi cantităţile din ce în ce mai mari de nisip contribuie, de asemenea, la degradarea vizibilă a apelor acestui fluviu. Participanţii la summit vor adopta, tot astăzi, Carta Apei Autorităţii Bazinului Hidrografic al Nigerului, document menit să reglementeze gestionarea resurselor fluviului.

Moartea lentă a fluviului Niger, al treilea ca mărime din Africa, îngrijorează autorităţile din zonă şi, de peste trei decenii, se caută soluţii pentru a stopa acest fenomen care a depăşit de multă vreme cote alarmante. Ministrul nigerian al apelor, Tassiou Aminou, este însă optimist şi susţine că, în urma investiţiilor care vor fi făcute, fluviul va putea fi salvat şi, mai mult decât atât, va fi transformat într-un grânar al Africii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite