Sticle goale şi cauciucuri uzate, în locul oaselor de dinozaur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte a falezei din Lyme Regis, supranumită "Coasta Jurassic", din Anglia s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri. Zona era recunoscută în toată lumea, încă din vremurile

O parte a falezei din Lyme Regis, supranumită "Coasta Jurassic", din Anglia s-a prăbuşit în noaptea de marţi spre miercuri. Zona era recunoscută în toată lumea, încă din vremurile victoriene, pentru că adăpostea oase ale dinozaurilor care au trăit acolo în urmă cu 195 milioane de ani.

În momentul în care a avut loc alunecarea de teren, considerată a fi cea mai mare din ultimii 100 de ani, autorităţile locale i-au avertizat pe potenţialii vânători de oase să nu se aventureze într-o acţiune de căutare a fosilelor, pentru că terenul se putea surpa din nou. "Este o regiune foarte populară ce conţine fosile datând de milioane de ani. Prin urmare, grija noastră este să îndepărtăm publicul de această zonă care este în continuare în pericol să se prăbuşească", a spus un reprezentant al consiliului administrativ din Dorset.

Îngrijorare inutilă

Nu toţi localnicii au ascultat sfaturile autorităţilor şi
mulţi au venit totuşi, sperând că vor găsi oase de reptile marine preistorice. Însă, surpriză: în locul oaselor vechi de dinozaur, vânătorii au găsit zeci de mii de sticle goale, cauciucuri, baterii de automobile şi radiatoare. Nimeni nu ştia că, sub acoperirea unui sit paleontologic, se ascundeau, de fapt, gunoaie vechi de zeci de ani. Autorităţile au declanşat imediat o anchetă.

Lyme Regis a fost primul sit englezesc inclus în patrimoniul internaţional UNESCO, locul unde Mary Annings, "Prinţesa paleontologiei", a găsit primul ihtiozaur complet, primul pleziozaur şi prima reptilă zburătoare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite