Statele Unite promit zeci de milioane de dolari Pakistanului, pentru ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite au anunţat că vor acorda un ajutor în valoare de zeci de milioane de dolari Pakistanului, pentru drumuri şi centrale electrice, decizie ce face parte din încercarea administraţiei Obama de a crea o nouă relaţie cu un important aliat în lupta împotriva terorismului, informează CNN.

O parte din cei 40 de milioane de dolari pentru drumuri va ajunge în zona unui fost bastion al talibanilor,  situată de-a lungul graniţei Pakistanului cu Afganistan. Zona a fost puternic afectată în urma confruntărilor de anul trecut dintre pakistanezi şi talibani.

Un alt acord vizează un ajutor de 51 de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea a trei centrale electrice din Pakistan.

"Suntem încântaţi să colaborăm cu guvernul din Pakistan la construirea drumurilor şi îmbunătăţirea siguranţei şi modului de viaţă al pakistanezilor", a declarat Jack Lew, adjunctul secretarului de stat american.

Ministrul de Finanţe pakistanez Salman Siddique este de părere că ajutorul Statelor Unite va contribui la schimbarea atitudinii faţă de SUA. Opinia publică din Pakistan la adresa Statelor Unite este una extrem de negativă. În urma unui sondaj efectuat anul trecut, a rezultat că 64 % dintre cei intervievaţi consideră SUA un duşman.

"Cred că este timpul ca imaginea Statelor Unite să se schimbe în ochii pakistanezilor, iar acest lucru este posibil printr-o intervenţie directă. Nu cred că oamenii au remuşcări cu privire la ajutorul şi suportul american în îmbunătăţirea traiului, afectat de războiul împotriva terorii", a declarat Saddique .

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite