Stare de catastrofă naturală în sud-estul Australiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile australiene au declarat stare de catastrofă naturală într-o parte din sud-estul ţării devastată de inundaţiile care au impus evacuarea a sute de locuitori, relatează AFP.

Nivelul râului Castlereagh a atins 5,14 metri, luni după-amiază la Coonamble, o localitate din statul Noua Galie de Sud, de unde au trebuit evacuaţi 1.200 de locuitori, a indicat Biroul de meteorologie.

Meteorologii se temeau că râul ar putea atinge nivelul record de 5,5 metri, înregistrat în urmă cu 40 de ani, existând riscul de a rupe digurile şi de a ameninţa mai multe sute de locuinţe.

Ploile torenţiale care au căzut de la sfârşitul lui decembrie în această regiune, lovită până atunci de secetă, au urmat trecerii ciclonului tropical Laurence.

Mai multe oraşe au fost izolate de ape, dar nu au fost înregistrate victime.

Premierul statului Noua Galie de Sud, Kristina Keneally, a declarat stare de catastrofă naturală în oraşul Coonamble, permiţând astfel agricultorilor din regiune să solicite indemnizaţii.

În statul Queensland, precipitaţiile abundente au provocat de asemenea indundaţii, în timp ce în vestul Australiei sunt încă în curs de desfăşurare incendii violente.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite