Somalia, ţara cea mai expusă atacurilor teroriste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Somalia este ţara cea mai expusă riscului de atacuri teroriste, aflându-se înaintea Irakului, Afganistanului şi Pakistanului, potrivit unui studiu publicat luni, realizat la nivel mondial de o firmă britanică de consultanţă.

Statele Unite ale Americii sunt plasate pe locul 33, înainte de Franţa, clasată pe locul 44, şi Marea Britanie, clasată pe 47, în funcţie de Indexul de risc al terorismului, calculat de compania Maplecroft, potrivit Yahoo News.

Şaisprezece ţări, inclusiv Columbia, Thailanda, Filipine şi India au fost considerate a fi la "extrema" riscului de atacuri, în timp ce Iran, Nigeria, Spania şi Myanmar au fost clasificate ca ţări cu risc "ridicat".

Indicele a fost calculat pe baza informaţiilor cu privire la frecvenţa şi intensitatea unor astfel de atacuri între iunie 2009 şi iunie 2010, în 196 de ţări.

Somalia, care a suferit 556 incidente teroriste şi 1437 de decese în timpul perioadei de studiu, se confruntă cu lupta de a reduce activităţile grupului islamic Shebab, care sunt responsabili pentru mai multe atentate.

Şeful executiv al Maplecroft, Alyson Warhurst, a subliniat importanţa crescută în mediul de afaceri a acestui tip de evaluare a riscurilor.

Yemen a urcat pe locul 13 în categoria "risc extrem", deoarece Al-Qaida continuă să câştige putere în ţară.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite