Soarele, aliatul lui Al Gore în salvarea SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul unui raport alarmant asupra încălzirii globale, prezentat de Agenţia americană de Mediu, fostul vicepreşedinte american a găsit o soluţie Al Gore a prezentat naţiunii

Pe fondul unui raport alarmant asupra încălzirii globale, prezentat de Agenţia americană de Mediu, fostul vicepreşedinte american a găsit o soluţie

Al Gore a prezentat naţiunii americane un plan care presupune ca, în zece ani, producţia de electricitate a SUA să provină 100% din energii regenerabile.

"Securitatea naţională a Statelor Unite este ameninţată de schimbările climatice", a spus Al Gore, fostul vicepreşedinte american, într-un discurs pe care l-a ţinut săptămâna trecută, în aer liber, în apropierea Casei Albe.

"Mai mult decât atât, civilizaţia este în pericol, iar una dintre cauzele catastrofei care ne ameninţă o constituie dependenţa de petrol şi cărbune", a declarat Al Gore în faţa unei mulţimi impresionante de americani.

El a pledat pentru utilizarea energiilor regenerabile, în special pentru folosirea intensivă a panourilor solare şi a energiei eoliene. "Avem şansa să schimbăm cursul istoriei. Utilizarea energiilor regenerabile în condiţiile în care preţul petrolului sare în aer reprezintă o cotitură în istoria omenirii comparabilă cu primul pas pe care l-a făcut omul pe Lună", a mai spus Al Gore.

Fostul vicepreşedinte american este susţinut în convingerile sale şi de democratul Barack Obama, dar şi de Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA), care arată în ultimul său raport că încălzirea globală va afecta rezervele de apă ale SUA, iar fenomenele extreme vor duce la creşterea cererii de energie şi va lovi populaţia defavorizată.

EPA aduce previziuni sumbre

Agenţia pentru Protecţia Mediului încearcă din răsputeri să convingă, în primul rând, Casa Albă de riscul real la care sunt supuşi americanii, consideraţi deja victime ale încălzirii globale.

Joel Scheraga, preşedintele agenţiei, citat de Reuters, socoteşte, pe baza datelor oferite de specialiştii care au întocmit raportul EPA, că viitorul poporului american va fi sumbru, dacă autorităţile responsabile nu vor lua măsuri.

Se vor înregistra din ce în ce mai multe decese ale căror cauze se vor regăsi în efectele încălzirii globale, susţine cu tărie Scheraga. Valurile de căldură vor face tot mai multe victime, va creşte alarmant incidenţa bolilor de inimă şi plămâni, furtunile şi uraganele se vor înteţi, iar inundaţiile vor face să piară mulţimi de oameni.

"Raportul EPA nu vrea să sperie pe nimeni şi nici nu poate să anticipeze numărul celor care vor avea de suferit din cauza schimbărilor climatice, ci doar scoate în evidenţă riscurile pe care le presupun schimbările climatice", a mai spus Joel Scheraga.

Dependenţa de petrol şi cărbune va distruge planeta
Al Gore,
fostul vicepreşedinte al Americii

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite