Siria, în pragul războiului civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Violenţele din Siria au atins un nivel inacceptabil, iar şansele izbucnirii unui război total în această ţară cresc de la o zi la alta.

Acest avertisment a fost făcut, la Doha, în Qatar, de emisarul special pentru pace al ONU, Kofi Annan, la o întâlnire cu Liga Arabă. Această organizaţie a cerut Naţiunilor Unite fixarea unui calendar strict pentru aplicarea planului de pace, care să prevadă inclusiv o intervenţie militară internaţională împotriva regimului care îşi continuă atrocităţile.

Sâmbătă, comunitatea siriană din România a protestat la Bucureşti faţă de crimele regimului Al-Assad, care au cuprins de acum nu numai Siria, ci şi Libanul.Tot ieri, Administraţia Prezidenţială şi Ministerul de Externe au precizat că cele două românce despre care se presupunea că ar fi murit în incidentele armate de la Houla sunt în viaţă şi starea lor de sănătate este foarte bună.

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că, în urma demersurilor de clarificare a situaţiei intreprinse de Ambasada României la Damasc, nu se confirmă informaţia privind presupusul deces al celor două tinere de cetăţenie română în incidentele de la Houla.

Ambasada României la Damasc a reuşit să ia legătura telefonic, sâmbătă, cu tatăl celor două tinere, care a confirmat că acestea sunt în viaţă. 

Assad: „ţara e vizată de un plan de distrugere"

Ieri, Bashar al-Assad a ţinut primul discurs în faţa noului legislativ sirian. Preşedintele a spus că a fost „forţat" să acţioneze împotriva protestatarilor, pentru a-şi apăra ţara şi că poporul sirian „nu este un papagal", care să repete ce i se transmite de către „conspiratorii" străini.

El a recunoscut că ţara a plătit un preţ „extrem de mare" în timpul acestei crize. „Mă aştept ca preţul să fie şi mai mare după criză, nu doar financiar, dar mai ales moral", a subliniat Bashar al-Assad.

"Duşmanul e acum în interiorul ţării. Riscăm un război din afara graniţelor."

Bashar al-Assad preşedintele Siriei

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite