Siria: Washingtonul "sperã" în respectarea generalã a armistiţiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diplomaţia americanã a declarat joi cã 'sperã' cã acordul regimului sirian şi rebelilor pentru un armistiţiu de sãrbãtoarea musulmanã Eid Al-Adha sã fie respectat de ambele pãrţi şi urmat de efecte, transmite AFP.

'Sperãm şi ne aşteptãm ca ei sã nu se mulţumeascã numai sã vorbeascã despre o încetare a focului, dar aceasta sã fie însoţitã de acte, începând cu regimul', a declarat purtãtorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Regimul de la Damasc şi rebelii din Siria au acceptat joi sã respecte, începând de vineri şi în timpul celor patru zile ale acestei sãrbãtori musulmane, un armistiţiu negociat intens de emisarul ONU şi al Ligii Arabe Lakdhar Brahimi, deşi fiecare parte îşi rezervã dreptul de a riposta în caz de încãlcare.

Miercuri, ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Susan Rice, şi-a exprimat scepticismul asupra 'perspectivei de a instaura o încetare a focului fie şi temporarã, având în vedere lista lungã de promisiuni nerespectate de al-Assad'.

'Am vãzut o mulţime de promisiuni din partea regimului Assad... Nu am vãzut niciuna aplicatã', a insistat doamna Nuland.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite