Secretul formării "Aurorei boreale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nasa susţine că a descoperit secretul formării Aurorei boreale, graţie flotei de cinci sateliţi americani Themis, cu ajutorul căreia a fost ţinut sub observaţie, timp de un an, acest

Nasa susţine că a descoperit secretul formării Aurorei boreale, graţie flotei de cinci sateliţi americani Themis, cu ajutorul căreia a fost ţinut sub observaţie, timp de un an, acest fenomen.

Cercetătorii au descoperit că explozia energiei magnetice, care are loc între Pământ şi Lună, este responsabilă de acest fenomen luminos, format din culori vii, care se produce în apropierea polilor.

Are loc, susţin specialiştii, o "reconectare" a unor câmpuri magnetice uriaşe ce leagă Pământul de Soare, stocând energia vânturilor solare, prin care sunt provocate, în acest fel, adevărate furtuni de lumină. Această "reconexiune" magnetică permite eliberarea energiei înmagazinate şi dispersează particulele electrice spre atmosfera terestră.

"Aurora boreală este un proces prin care Soarele eliberează energia magnetică pe care o absoarbe de la Pământ, iar această energie, care poate fi mai puternică decât un seism, traversează regiunea polară în 60 de secunde", a spus recent, în cadrul unei reuniuni ştiinţifice, David Sibeck, unul dintre responsabilii Nasa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite