Se caută un Osama îmbătrânit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai cunoscută fotografie a teroristului
Cea mai cunoscută fotografie a teroristului

Experţii FBI au realizat un portret îmbătrânit al teroristului Osama bin Laden, cu şi fără barbă, pentru a uşura sarcina celor care-l caută.

Cu ajutorul unor proceduri digitalizate foarte sofisticate, detectivii americani care lucrează în laboratoarele din Quantico, Virginia, au refăcut şi alte 17 portrete ale unor terorişti căutaţi de Statele Unite.

Modificarea trăsăturilor faciale a necesitat colaborarea unor specialişti din mai multe domenii, anatomopatologi, experţi IT şi desenatori, care au păstrat structura osoasă a feţelor din vechile fotografii, dar au modificat liniile de expresie, culoarea părului şi a pielii, adăugând ţesuturi adipoase şi optând pentru o musculatură facială mai flască. Chiar şi hainele au fost schimbate, în conformitate cu vârsta actuală a celor căutaţi.

Recompensa de 25 de milioane de dolari, inutilă

„Aceste creaţii arată avansul tehnico-ştiinţific înregistrat în domeniul imageriei virtuale. Sperăm că ele ne vor ajuta să-i aducem în faţa justiţiei pe cei căutaţi", a explicat Louis E. Grever, şeful laboratoarelor de ştiinţă ale FBI.

În ciuda celor 25 de milioane de dolari oferite drept recompensă, în ultimii opt ani nu s-a primit nicio informaţie precisă privind locul în care s-ar ascunde Osama bin Laden.

Ultima apariţie a lui Osama bin Laden a fost cea dintr-o înregistrare de 30 de minute difuzată de site-urile islamiste, dar şi de Al-Jazeera, în 2007.

Lista completă a portretelor îmbătrânite a fost expusă pe internet, la adresa www.rewardsforjustice.net.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite