Scepticii încălzirii globale, sponsorizaţi de Exxon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferinţa internaţională asupra schimbărilor climatice, care va avea loc anul acesta, la New York, este sponsorizată de o organizaţie care primeşte bani din partea industriei petroliere,

Conferinţa internaţională asupra schimbărilor climatice, care va avea loc anul acesta, la New York, este sponsorizată de o organizaţie care primeşte bani din partea industriei petroliere, relevă "The Independent". Organizaţia Heartland Institute of Chicago a mai încercat în trecut să nege legătura dintre fumatul pasiv şi problemele de sănătate, acceptând donaţii din partea unei mari companii de tutun.

Conferinţa de la New York intenţionează să pună la îndoială consensul comunităţii ştiinţifice cu privire la realitatea schimbărilor climatice. Şi gigantul petrolier Exxon, şi compania de tutun Philip Morris au donat bani pentru conferinţă. Potrivit "The Independent", este pentru prima oară când există o legătură directă între scepticii încălzirii globale, finanţaţi de industria petrolieră, şi cei care se opun dovezilor că fumatul pasiv dăunează sănătăţii. (Livia Cimpoeru)

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite