Scandal de corupţie la vârful guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Japoniei, Yukio Hatoyama, este implicat într-un scandal referitor la o sumă importantă de bani din fondul său de campanie, relatează AFP citată de Mediafax.

Presa niponă scrie de mai multe săptămâni despre acest subiect, care riscă să afecteze imaginea premierului de centru-stânga, câştigător detaşat al alegerilor de la jumătatea lui septembrie.

Potrivit ultimelor dezvăluiri, mama premierului, Yasuko Hatoyama, ar fi transferat zeci de milioane de yeni (sute de mii de euro) în fondul de campanile al fiului ei. Asta în vreme ce legislaţia japoneză îi interzice unui donator individual să verse peste 1,5 milioane de yeni (11.300 de euro) pe an pentru finanţarea activităţilor politice.

Yasuko Hatoyama este fiica lui Shojiro Ishibashi, fondatorul mărcii Bridgestone. Averea lui Hatoyama este foarte mare, această familie fiind de multe ori comparată cu o altă familie celebră, dar de pe continentul American, şi anume familia Kennedy.

Potrivit presei, un fost asistent al lui Yukio Hatoyama ar urma să fie inculpat pentru falsificarea datelor referitoare la provenienţa fondurilor destinate prim-ministrului.

Premierul Yukio Hatoyama a refuzat să comenteze pe marginea scandalului, declarând doar că "acum procuratura va decide". Popularitatea prim-ministrului nipon este în scădere, ajungând la 62 la sută.  

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite