Săptămâna Mobilităţii atrage tot mai mulţi biciclişti în oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şaptea ediţie a "Săptămânii Europene a Mobilitătii" se va desfăşura în Franţa între 16 şi 22 septembrie. Acţiunea este menită să-i determine pe francezi să folosească

Cea de-a şaptea ediţie a "Săptămânii Europene a Mobilitătii" se va desfăşura în Franţa între 16 şi 22 septembrie. Acţiunea este menită să-i determine pe francezi să folosească bicicleta în locul autoturismului, atunci când este posibil.

Sloganul evenimentului este "Deplasaţi-vă alt fel pentru a trăi mai bine, cheltuind mai puţin şi câştigând timp". Prin organizarea acestui eveniment de masă, responsabilii din Ministerul Dezvoltării Durabile din Franţa speră să influenţeze comportamentul concetăţenilor lor în ceea ce priveşte dependenţa faţă de automobil, scoţând în evidenţă avantajele extinderii utilizării bicicletei, ca vehicul citadin.

"Cel mai rapid vehicul de oraş"

"Trebuie să le demonstrăm francezilor, ca şi celorlalţi europeni, că renunţarea la autoturism în favoarea bicicletei înseamnă un mod de deplasare mai curat, mai rapid, mai sănătos şi mai ieftin", a spus Jean-Louis Borloo, ministrul Dezvoltării Durabile, în prezentarea actualei ediţii a Săptămânii Europene a Mobilităţii.

"În marile oraşe cu trafic intens, bicicleta s-a dovedit cel mai rapid vehicul, în condiţiile unui traseu de maximum şase kilometri", a mai spus ministrul Borloo.

Un argument convingător în adoptarea bicicletei este şi creşterea continuă a preţului la benzină. Conform unui sondaj "Opinion Way", 58% din francezi se declară deja adepţi ai mersului cu bicicleta, orăşenii fiind convinşi în proporţie de 66%, faţă de doar 48%, provinciali.

"Maşina presupune cheltuieli de 48 de eurocenţi la kilometru, iar pe an presupune o cheltuială totală de aproximativ 6.000 euro pentru fiecare proprietar. În plus, traficul auto este responsabil, în Franţa, de 23% din totalul emisiilor poluante şi de 165.000 de decese provocate, în principal, de obezitate şi sedentarism", a menţionat ministrul Borloo.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite